Artcure® Дифузионен пластир; Не е лекарство. Показва ефекта си механично. Системата, която осигурява механичния ефект са образуваните маслени молекули в Artcure®.

Механизъм на действие върху дисковата херния: Дискът е тъкан, която няма съдова структура, тоест не се снабдява с кръв. Осигурява храненето си чрез дифузия. Интериорът е гел. Външната му стена е в контролирана полупропусклива структура. Пропускливостта се увеличава в дисковата секция, чиято структура е влошена или разкъсана в резултат на херния, и става възможно навлизането на образувани мастни молекули в Artcure. Artcure® не може да проникне в здрав диск, който не е с херния, тоест структурата на външната му стена е непокътната. Поради тази причина той проявява ефекта си само в областта на хернията.

С преминаването на мастни молекули с ниска плътност, образувани в областта на херния, осмотичното налягане в областта на дисковата херния намалява и настъпва относително намаляване на плътността и вискозитета на областта на дисковата херния в сравнение с околните тъкани. Течността в дисковата херния, която става хипоосмоларна, се измества към околната тъкан, която е относително по-хиперосмоларна. По този начин наред с тежестта на дисковата херния се намалява и натиска върху нервната тъкан.

Artcure® е неинвазивен метод, който може да се изпробва преди хирургическа интервенция. Artcure® е метод с бързи резултати, който може да се изпробва преди физиотерапия. Може да се използва при изпъкнали, екструдирани и фрагментирани стадии на заболяването дискова херния. Няма ефект във фазата на изпъкване.

Вижте Степента на промяна на болката с приложението Artcure® при пациенти с лумбална дискова херния

1 ЕТАП

ЕТАП 4

медицински център хаят

ЕТАП2

ЕТАП 5

медицински център хаят

ЕТАП 3

ЕТАП 6

медицински център хаят