Често задавани въпроси

Всичко, което трябва да знаете за лечение в Турция и медицински, здравен туризъм, лекари, процедури и цени. Тук можете да намерите събрани най-често задаваните въпроси към нас както и съответните отговори.

Медицински Център ХАЯТ  представлява мост и осъщестява връзката между пациента и най-добрите специалисти в най-реномираните клиники в Турция. За да може пациентът да получи максимално правилното лечение.

Медицински Център ХАЯТ осигорява и прегледи, и процедури в центъра си във гр.Варна

Медицински Център ХАЯТ не извършва медицински дейности, свързани с т.нар. „спешни състояния“ (спешно състояние е остро или внезапно възникнала промяна в здравето на човека, която изисква незабавна медицинска помощ – чл. 99, ал. 2 от Закон за здравето).

В такива случаи трябва да се свържете с тел. 112 за изпращане на екип на Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП).

Когато пристигнете в Медицински център Хаят, персоналът ще Ви поздрави и ще Ви настани в чакалнята. Ще Ви прегледаме възможно най-бързо – средното време за изчакване е 15 минути.

Може да сте се насочили сами, да сте били насочени от друг специалист или от медицинска застраховка. Ще обсъдим проблема ви и ще попитаме за вашата медицинска история. След това ще последва задълбочен преглед. Може да поискаме изследвания и тестове, за да подпомогнем и подкрепим нашата диагноза. Рентгенови лъчи, анализ на кръвта / урината, ултразвукова диагностика, ЯМР, ендоскопия могат да се извършват без забавяне в Република Турция. Ако имате предишни прегледи и изследвания, свързани с текущото ви състояние, моля, да ги носите на консултацията.Донесете също копия на документи от други лекари или скорошни лекарства.Това ще ни помогне да ви помогнем.
Ще обсъдим с вас резултатите от вашите изследвания и ще Ви препоръчаме правилното лечение.  В случай, че се нуждаете от операция, изискваща обща анестезия, ние организираме рутинен или неотложен трансфер до Република Турция. Във всички случаи пациентът е придружен. В противен случай, в зависимост от резултатите от вашите изследвания , естеството на медицинския проблем и вашия план , ние ще ви освободим от нашата клиника, ще ви насочим към друг здравен специалист или ще ви резервираме за операция. Ако се изисква последваща консултация или допълнителни консултации, ще ви посочим това и персоналът ще ви уведоми за датата и часа на следващото ви назначение.

Винаги, когато имате нужда да обсъдите нещо, свързано с медицинско състояние с  лекар, можете да го посетите в неговото работно време. Нямаме практика лекарите да прекъсват прегледи на пациенти. Ако имате желание да получите лекарско мнение по конкретен въпрос, можете да използвате платформата Записване на Час | Медицински Център Hayat (medicalhayat.com)

Необходими са: последна епикриза от Вашето лечение; цялата направена образна диагностика и всички последни изследвания. Хубаво е да посетите нашия офис в гр. Варна или да осъществите връзка с офиса, за да се отсеят документите от Вашето досие, тъй като не винаги всички документи е нужно да се превеждат 0879-984-800

Да, Вие ще имате преводач в болницата, но е хубаво да имате Ваш близък като придружител по време на престоя Ви там. За него не се заплаща допълнително.

Да.

Обикновени рентген, панорамна гледка към устата, ултрасонография , ендоскопия, КТ-сканиране, скенер за костна маса или лазерен образоник ( цифров разработчик ) могат да се извършват в Република Турция.

Да.
При необходимост веднага се предлага педиатър.

Медицински Център „Хаят“ е частно финансиран център. При създаването  му са взети предвид всички нужди на пациентите и са закупени множеството модерни медицински уреди за болницата, така че да се осигури бъдещото здраве на пациентите.

Записване на час зависи  от конкретното заболяване и необходимия специалист. Част от кабинетите са изключително натоварени, което налага ранно планиране на преглед. Затова проверете на място или се свържете с нас на  телефон  + (359) 0879-984-800, кога е възможно да бъдете прегледани.

Ценоразписът за прегледи, изследвания, профилактични пакети и пакети за болнично лечение е достъпен в приемната на Медицинският център.

Сигурността на Вашата лична информация е наш основен приоритет и следваме всички  стандарти на сигурност в интернет, за да я защитим.

Има много причини, но сновният отговор е, че Медицинският туризъм всъщност е по-доброто решение за много хора. Все повече хора са готови да пътуват в чужбина, за да получат лечение което не могат да получат у дома.
Може би един от най-важните фактори в популярността на Медицинския туризъм е икономически. Лечението в много страни е достигнало много високо ниво поради бюрокрация и разходи за медицински застраховки с цел за едно по-щастливо население. Медицинският туризъм предлага решение за мнозина, тъй като разходите за лечение в много страни са много по-ниски от тези в САЩ и Европа..
Медицинският туризъм се популяризира също така и с бързото обслужване на пациентите. Няма дълги опашки от пациенти, чакащи да получат своето лечение поради претоварени и бавни здравни системи. Много от пациентите, просто не могат да чакат с месеци, за да получат операциите от които се нуждаят.
Пациенти с редки и специфични заболявания избират лечение извън страната, защото вида на грижите и спецификата на лечението не могат да бъдат предоставени у дома.
Медицинският туризъм е известен също така и от туристически аспект. Далеч от стреса на дома и работното място могат да бъдат предпоставка за много по-добър и по-приятен начин да възстановяване след операция. Много хора намират за по-удобно да съчетаят тези две възможности специализирали се в медицинското лечение и туристически пакети. Идеалния партньор за комбиниране на тези две възможности ще намерите именно при нас – Медицински център „Хаят“ и Турция.

Турската икономика е много благоприятна в сравнение с Америка и икономиката в Европа. Заплатите и разходите са много по-различни, което ни позволява да Ви предложим най-доброто лечение на достъпни цени.

Цената на общия пакет, включваща медицинските процедури, хоспитализация, консултантски услуги, тестове и лекарства, транспорт и настаняване може да бъде 30-60% по-ниска в сравнение с цената само на процедурата в  Европа.

Турция е международно призната страна, като една от световните лидери в областта на медицината. Нашите лекари ползват международно признание за иновации и открития в областта на медицинските науки. От всички краища на света пациенти идват тук, тъй като Турция предлага най-високо равнище на западната медицина.

Това варира при отделните пациенти и ще бъде споменато в нашите препоръки. В повечето случаи един ден или седмица преди самото лечение.

Можете да останете толкова дълго, колкото искате! След като  лечението е завършено, много пациенти избират да останат, за да разгледат нашата красива страна.

Нашите съоръжения са изрядни. Медицински център „Хаят“  гарантира, че нашите партньори се придържат към приетите стандарти за чистота и услуги, определени в  Европа.

IЛечебното заведение не разполага с безплатен паркинг за пациенти. Разполагаме с подземен паркинг в сградата със време престой блезплатно в рамките на 1 час.( За целта е нужно да  чекирате картата в обекта на Billa ). Всеки следващ час се заплаща по 2 лв. am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ ?

Имате въпроси, на които не сте намерили отговор. Моля, пишете ни като се свържете с нас на Контакти.