Медицински център Хаят

Лечение на захарен Диабет Тип 2 В

 Възможностите за лечение на диабет, които възникват независимо от способността на панкреаса да произвежда инсулин и произхождат от фактори на околната среда, а не от генетично предразположение, са добре развити.

Лечението на заболяването започва от момента на диагностицирането му. Първото нещо, което трябва да направите, е промяна в начина на живот. Тези промени, направени под формата на премахване на захар и храни, които се смесват с кръв от диетата. Започване на спортни упражнения и редовен сън спасяват много пациенти години.

Въпреки това, клиничната картина, която се появява под формата на инсулинова резистентност и излишна кръвна захар, започва да не се влияе от тези промени с течение на времето. Необходима е лекарствена терапия. Нормален живот може да се живее дълго време с инсулинови добавки.

Докато диабетът продължава, чувствителността към други метаболитни заболявания също се увеличава. Тези процеси, които се хранят взаимно, от един момент нататък стават нелечими само с лекарства и промени в начина на живот. Пациентите кандидатстват за операция при диабет в краен случай и тези методи са разделени на приложения за бариатрична хирургия и приложения за метаболитна хирургия.

КАКВО Е ДИАБЕТНА ХИРУРГИЯ

За да може диабетът да бъде лекуван хирургично, абсорбцията трябва да бъде нарушена и количеството храна, поемана в стомаха, да бъде ограничено. Въпреки че болестта, която причинява появата на двете приложения, е затлъстяването, възможно е да се намесим при диабет, който се нарича днешна чума, като преразгледаме съответните методи.

Операциите при диабет започват с намаляване на обема на стомаха. Средно седемдесет до осемдесет процента от стомаха се отстраняват напълно. Тъй като лигавицата на дисфункционалния стомах отделя и хормон на апетита, количеството консумирана храна е ограничено двустранно. Тъй като пациентът не може да намери място за физическо съхранение на хранителните вещества, той / тя е сит, като яде много малко храна. В същото време чувството за ситост продължава много дълго.

След намаляване на обема на стомаха е време да се намесим в червата, за да нарушим абсорбцията и да променим хормоналната секреция. Видът на операцията за диабет определя вида на интервенцията, която трябва да се извърши тук. Докато долната и горната част на червата се променят при операция за интерпозиция на илеята.

При транзитната двуразделна хирургия се създава втори чревен тракт. Въпреки че и двата метода имат свои предимства и недостатъци, предпочитаното в момента приложение е транзитната двуразделна хирургия. Търсят се определени условия, за да се направи операция при диабет. Условията са много важни от гледна точка както на годността, така и на определянето на правилния метод.

Ако наднорменото тегло има индекс на телесна маса от тридесет и пет и повече, също е възможно да се изберат операции за затлъстяване вместо операция за диабет.

КАК СЕ ИЗВЪРШВА ДИАБЕТНА ХИРУРГИЯ?

Диабетната хирургия може да се прилага по различни методи в зависимост от състоянието на пациента. Ако пациентът е с наднормено тегло, вместо метаболитна хирургия се предпочита бариатрична хирургия. Ако се смята, че диабетът е в основата на всички проблеми с метаболизма, се избира една от операциите с илеална интерпозиция или транзитно бипартиране. Въпреки че методите на двата метода са сходни, механизмът им на действие е различен.
Илеална интерпозиция при операцията се извежда контактът на червата с храната, което увеличава секрецията на инсулин. Частта, която потиска инсулиновия хормон, се пренася в края на червата. Възможно е да се говори за по-ефективно нарушаване на абсорбцията при този метод. Освен това, тъй като част от дванадесетопръстника е изключена, контактът на различни панкреатични и жлъчни течности с храната се забавя. При транзитната двуразделна хирургическа схема по-скоро се променя диаграмата на червата, отколкото усвояването на храната. Чрез създаването на два различни начина храната се усвоява много по-бързо. Това едновременно увеличава секрецията на инсулин и не разкрива недостиг на витамини и минерали.

КОЙ СЕ ПРИЛАГА ДИАБЕТНА ХИРУРГИЯ?

Не е възможно всеки пациент с диабет да се подложи директно на диабетна операция. Въпреки че се прилага доста успешно, той включва различни рискове. Поради тази причина операциите се прилагат само за тези, които отговарят на определени условия:

  1. Хората, които са опитвали нехирургични методи искрено и дълго време, но са се провалили, може да имат операция при диабет.
  2. Пациентите с диабет, които имат достатъчен капацитет за производство на инсулин на панкреаса, могат да имат операция за диабет.
  3. Ако увреждането на тъканите поради диабет на пациента се е ускорило и не може да бъде спряно, може да се приложи операция при диабет.
  4. Операциите при диабет могат да се прилагат при тези с индекс на телесна маса между 25 и 35.

В допълнение към тях се търсят още няколко условия, определени специално за пациента. Трябва да се изследва за определена информация.

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРИЛАГА ДИАБЕТНА ХИРУРГИЯ КЪМ ПАЦИЕНТИ С ДИАБЕТ ТИП 1?

Няма такова нещо като елиминиране на диабет тип 1 чрез метаболитни хирургични методи. Диабет тип 2 е основният тип диабет, който може да бъде лекуван хирургично и обхваща повсеместната информация. Тъй като диабет тип 1 кара инсулиновите резерви да изчезнат напълно, не е възможно да се повиши нивото на инсулин, дори ако се извършва метаболитна хирургия. Хирургичното лечение на диабет тип 1 не е възможно при днешните условия. Настоящите хирургични приложения включват трансплантация на панкреас и трансплантация на бета клетки. Въпреки че има някои експериментални проучвания, все още не са получени успешни резултати.

ЦЕНИ НА ДИАБЕТНА ХИРУРГИЯ

Възможно е да се говори за повече от един хирургичен метод за елиминиране на диабет и други метаболитни заболявания. Основният фактор, който определя цената, е кой метод на операция е избран. След това фактори като състоянието на пациента, успеха и инфраструктурата на болницата, където е извършена операцията, и нивото на експертиза на лекаря, извършил операцията, оказват влияние върху цената. Тези, които изискват цена за операция при диабет, определено трябва да отидат в специализирана институция и да бъдат прегледани.

За повече информация, ние, Медицински център ХАЯТ сме на ваше разположение.
Обадете ни се на телефоните на „Медицински център ХАЯТ“:  0879-984-800.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+