Медицински център Хаят

Илеална интерпозиционна хирургия

Диабетът се проявява по начин, който се дължи на генетично предразположение, непрекъснато неправилно функциониране на хранителните навици и заседнал живот. Докато храните, базирани на захар, приети в тялото, се прехвърлят в клетките, за да произвеждат енергия, този процес не може да се извърши след развитието на диабет.

При лечението на диабета се следват различни методи, които могат да се обяснят, тъй като инсулиновият хормон, който отваря клетъчните порти, е по-малко секретиран или неефективен, въпреки че се секретира твърде много. Докато тези методи променят начина на живот на първия етап, те се насочват към медикаментозно лечение след известно време. Прогресивният характер на заболяването изисква да се предприемат действия в зависимост от състоянието на заболяването.

Диабетът не е просто заболяване, което засяга само енергийния механизъм на организма. Заболяването причинява и други метаболитни заболявания. Съдови увреждания, проблеми с кръвното налягане, проблеми с теглото и проблеми с холестерола са основните проблеми с метаболизма. Диабетните операции се прилагат при подходящи пациенти за лечение на диабетът, който става все по-сложен. Въпреки че операциите са разделени на повече от един подтип, операцията на илеална интерпозиционна хирургия е един от тези видове.

КАКВО Е ИЛЕАЛНА ИНТЕРПОЗИЦИОННА ХИРУРГИЯ?

Храните през устата трябва да преминават през храносмилателната система, за да се смесят с кръвта. Устата, хранопровода, стомаха, червата и ануса са основните елементи на тази система. Всеки регион има свои собствени задачи и те работят като цяло. Задачата на устата е да разгради приема на храна, стомаха да я превърне в смилаема течност от червата, а червата да я смилат. Докато червата гарантират, че приетите хранителни вещества се смесват в кръвта, те също стимулират хормоните, необходими за ефективното използване на тези хранителни вещества.

Консумацията на храна влияе върху количеството захар, което трябва да се приеме в тялото. Обемът на стомаха и някои специални хормони, секретирани от стомаха, определят консумацията на храна. Докато долната част на червата е областта, която стимулира хормоналната секреция, горната част е областта, която потиска инсулиновия хормон. С други думи, когато храносмилателната система работи в хармония при здрав човек, винаги ще има проблем поради хранителните навици и генетичното предразположение.

Илеалните интерпозиционни операции също имат за цел да премахнат диабета чрез промяна на физическата структура на храносмилателната система.

 1. Илеалната операция за интерпозиция може да се прилага само при пациенти с диабет тип 2. Основната причина за това е, че пациентите с диабет тип 2 имат достатъчен капацитет за производство на инсулин.
 2. Очаква се, че пациентите, които ще бъдат подложени на операция за интерпозиция на илеята, ще са опитали нехирургични методи, но са се провалили. По този начин следоперативният период е гарантиран.
 3. Някои състояния на индекса на телесна маса се търсят при пациенти, подложени на операция на илеална интерпозиция. Ако човек има индекс на телесна маса над тридесет и пет, операцията със затлъстяване трябва да се справи със ситуацията.

След като са изпълнени основните условия на операцията, пациентът се изследва подробно. Хирургията се прилага при хора, които могат да преодолеят операцията и увреждането на тъканите, ако има такива, може да бъде елиминирано. С други думи, не е възможно стандартно да се приложи операция за интерпозиция на илеята при всеки пациент. Въпреки че варира от пациент на пациент, операцията обикновено отнема между два и четири часа. При операцията, извършена под обща анестезия, не е възможно пациентът да почувства болка или болка.

 1. В началото на операцията първо се намалява обемът на стомаха. Целта е да се потисне апетитът на човека след операцията. Обикновено деветдесет процента от стомаха е дисфункционален. Човекът не иска да консумира храна след операция за интерпозиция на илеята, тъй като нефункционалната част е и частта, която стимулира секрецията на хормона на глада. Останалата част на стомаха е прикрепена със специални скоби.
 2. На втория етап връзката между дванадесетопръстника и стомаха се прекъсва. Той е разположен така, че долният край на стомаха да е в средата на корема. Частта, взета от долната област на червата и стимулираща секрецията на инсулинов хормон, се прехвърля в горната област като новата връзка на стомаха и червата. Целта е да се започне ефективно отделяне на инсулиновия хормон веднага след хранене.

Въпреки че логично е много проста операция, тя изисква сериозен опит във фазата на кандидатстване. Целта е да се промени количеството хормонални секрети, както за нарушаване на инсулиновата резистентност, така и за отслабване.

РИСКОВЕ ОТ ВЪТРЕШНА ИНТЕРПОЛАЦИЯ ИЛЕАЛНА ИНТЕРПОЗИЦИОННА ХИРУРГИЯ

Когато се оценява по отношение на приложението, е необходимо да се споменат ограничените рискове от операция за интерпозиция на илеалната област. Фактът, че се прилага при пациенти с напреднал диабет, разкрива различни рискове, свързани с операцията. Съществуват и рискове, произтичащи от метода на анестезия, но съвременната технология намалява до минимум свързаните с това рискове.

ПРЕДИМСТВА ИЛЕАЛНА ИНТЕРПОЗИЦИОННА ХИРУРГИЯ

Илеалната операция за интерпозиция може да се прилага и при пациенти с диабет с нисък индекс на телесна маса. Това е предимство, което запазва общественото здраве, тъй като осигурява огромно увеличение на броя на пациентите, отговарящи на условията за операция. Най-голямото му предимство е, че процедурата за кандидатстване е много проста и се представя като цялостно решение за диабетът. Възможно е да се намерят решения на много проблеми едновременно с малка физическа промяна в храносмилателната система. Елиминирането на страничните ефекти на всички тези процедури с прости добавки е друго предимство.

ЦЕНА НА ИЛЕАЛНА ИНТЕРПОЗИЦИОННА ХИРУРГИЯ – ОПЕРАЦИЯ

Илеалната интерпозиционна хирургия е изцяло изградена върху подобряване на здравословното състояние и спасяване на живота на пациенти с диабет тип 2. Фактът, че болестта се прави по-скоро за здравословни, отколкото за естетически цели, прави цената относително достъпна. Фактът, че това е относително нов метод и не може да се прилага от всеки хирург, е един от факторите, които повишават цената му.

Цената на операцията за интерпозиция на илеалната област се определя според състоянието на пациента, болницата, в която се извършва операцията, и експертизата на лекаря, извършващ операцията. Тъй като всяка валута следва различна ценова политика, пациентите с диабет, които са любопитни към цената, определено трябва да бъдат изследвани.

ИЛЕАЛНА ИНТЕРПОЗИЦИОННА ХИРУРГИЯСЛЕД ИЛЕАЛНА ИНТЕРПОЗИЦИОННА ХИРУРГИЯ

За около два месеца след операцията се прилага специална диета. Течната диета се прилага през първите две седмици. На пациента е забранено да яде каша или твърда храна. Целта е да се защити физическата цялост на храносмилателната система. След двуседмична течна диета започва двуседмична диета с пюре. Целта на диетата с пюре е да върне храносмилателната система на предишното си функциониращо ниво. След успешната диета с пюре се прилага на практика специално създаден диетичен списък. В зависимост от състоянието на пациента, нивото на диабет и много други фактори, тази диета може да продължи между един месец и шест месеца.

 1. Първите няколко пациенти могат да се борят с анорексия.
 2. Прогресията на свързаните с диабета проблеми спира на пауза от първия ден.
 3. От първия до третия месец диабетът започва да регресира.
 4. Пациентът има тенденция да отслабва от втория месец.
 5. Диабетът вече не е проблем от първата година. Пациентът се доближава до идеалното си тегло на същите дати.
 6. В края на петгодишния период пациентът възвръща много здравословно състояние. Въпреки че има тенденция към леко наддаване на тегло от петата година, този проблем се елиминира и с подходящи диети.

За повече информация, ние, Медицински център ХАЯТ сме на ваше разположение.
Обадете ни се на телефоните на „Медицински център ХАЯТ“:  0879-984-800.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+