Ринопластика

Носът е най-централната и забележима част на лицето и съществен фактор за неговата пропорционалност и хармоничност. Когато носът е несъразмерен или не допълва останалите черти на лицето, това се отразява на себевъзприятието. Чрез Ринопластика, корекция на нос се подобряват пропорциите на носа и симетрията на лицето. Също така може да се коригира увреденото дишане, което е причинено от различни структурни дефекти в носа или в резултат на травма, нараняване или предишна операция.

Ако размерът или формата на Вашия нос Ви притесняват, операцията на носа, наричана още ринопластика, може би е подходящата за Вас.

Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура оптимално ще се подобри визията и пропорциите на Вашия нос и лице.

С помощта на ринопластика или пластика  може да се коригират: Размер на носа ; Широчина на носа ;Профил на носа с видими гърбици или вдлъбнатини ;Връх на носа, който е увеличен, куполен или увиснал ;Ноздри, които са големи, широки и др.

Ринопластиката може да се извърши с обща или местна анестезия. Обикновено се извършва като амбулаторна процедура, но понякога изисква болничен престой.

Какво да очаквате след операцията

Лицето Ви ще бъде подпухнало, а областта около очите и носът ви ще бъде наранена и подута в продължение на няколко дни. Студени компреси помогат за намаляване на отока и болката.
След ринопластиката носът е по-уязвим. През първите седмици трябва да избягват да спортуват и да пазят оперираният си нос от различни травми. Окончателният ефект от операцията се наблюдава минимум след година

Независимо от оперативния подход, целта на ринопластиката е да възстанови “нормалното”. Винаги трябва да се отчитат индивидуалните особености на пациентите и да не се прави типова или стандартна операция. Най-важно е запазване на функцията на носа в съчетание с добри естетични резултати.

За повече информация, ние, Медицински център ХАЯТ сме на ваше разположение.
Обадете ни се на телефоните на „Медицински център ХАЯТ“:  0879-984-800.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+